Blauwe spirulina

24.9539.95 (incl.btw)

Superfood & kleurstof

Wat is blauwe spirulina

Iedereen kent waarschijnlijk wel de groene spirulina, maar heb je al eens deze blauwe versie gezien? Waarschijnlijk niet! Ze beschikken beiden over enorm veel gezonde voedingsstoffen, maar hebben toch een iets andere werking. In de groene versie zit vooral veel chlorofyl en in de blauwe versie zit veel fycocyanine. Beide stoffen bieden weer andere voordelen voor het lichaam en zo is de blauwe versie bijvoorbeeld een zeer krachtige anti oxidant. De blauwe versie bevat ook veel ijzer, wat het bloedtransport door de rode bloedcellen stimuleert. Daarnaast kan dit ook zeer goed als natuurlijke kleurstof worden gebruikt, welke geschikt is voor allerlei toepassingen in de keuken.

Waarom blauwe spirulina

Spirulina is een eetbare blauwalg dat wordt gewonnen uit zeealgen. Dit is één van de bekendste voedzame superfoods ter wereld. Deze microalg bevat over enorm voor voedingsstoffen zoals eiwitten, mineralen en vitamines. Vanwege de hoge concentratie eiwitten, bevat het ook alle essentiële aminozuren. Daarnaast is het de rijkste bron van bètacaroteen en gemengde carotenoïden, waaronder zeaxanthine ter wereld. Spirulina bevat 9 belangrijke vitaminen, waaronder vitamine B1, B2, B3 en B6. Ook bevat spirulina het meeste vitamine E van alle natuurlijke grondstoffen, welke het lichaam veel beter kan verwerken dan de synthetische vitamine E. In producten wordt vaak de synthetische variant van vitamine E gebruikt. Het bevat zelfs vitamine K2, welke erg belangrijk is voor je bloed.  Als dit nog niet genoeg was… het bevat meer dan 14 mineralen die zijn gebonden aan 8 essentiële aminozuren zoals methionine en cysteïne.

Voordelen:

  • Rijk aan eiwit
  • Bron van mineralen
  • Bron van vitaminen
  • Zeer voedzame superfood
  • Geschikt als natuurlijke kleurstof

Gebruiksadvies

Aanbevolen gebruik:
Neem 1 – 2 doseringen per dag. Meng in 250 ml. water of vruchtensap. Als kleurstof kunnen we geen dosering advies geven, dit is afhankelijk van het doel waar het voor gebruikt wordt.

Dosering:
1 theelepel bevat ongeveer 2 gram.

Waarschuwing:
Dit is een voedingssupplement. Dit product is geen substituut voor gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl. Goed afsluiten en bewaar op een donkere, droge plek en buiten bereik van kinderen. Niet geschikt tijdens de zwangerschap en borstvoeding. Dagelijkse dosering niet overschrijden.

 

Have a Question? Submit it here!

*
*

*

Shopping Cart
Onafhankelijk geverifieerd
6616 beoordelingen
$(document).ready(function() { $(".add_to_cart_button").removeClass("ajax_add_to_cart") });