Zelf een pre workout maken

Zelf een pre workout maken?

Lees hier alles over de voordelen van zelf een pre workout maken!

Supplementen bevatten veel toegevoegde stoffen zoals bijvoorbeeld suikers, kleurstoffen, smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Niet iedereen kan deze stoffen verdragen of hebben andere redenen waarom ze deze stoffen liever niet binnen willen krijgen. Er zijn geen pre workout supplementen te koop, waar deze stoffen niet in verwerkt zijn.

Met onze pure supplementen, kan je eenvoudig zelf een pre workout maken en zo bepaal je zelf welke ingrediënten er in komen en juist welke ingrediënten niet!

De meeste pre workout formules bevatten lage doseringen van de ingrediënten of ingrediënten die niet bewezen effectief zijn. Je ziet vaak een uitgebreide ingrediënten lijst op het label en dit ziet er erg indrukwekkend uit. Maar voor een goede werking moeten er wel de juiste doseringen gebruikt worden! Hier speelt de wetgeving ook een rol, want van sommige ingrediënten mogen alleen lage (niet werkzame) doseringen van gebruikt worden in formules. Deze ingrediënten hebben vaak ook een medische werking en om de farmaceuten te beschermen, wordt het onmogelijk gemaakt om ze op de vrije markt te verhandelen met geschikte doseringen of dosering adviezen.

Pre workout supplementen bevatten tegenwoordig bijna allemaal dezelfde ingrediënten en er zijn nog maar weinig formules die er tussenuit springen. Dit komt vooral door de wetgeving die het erg moeilijk maakt om formules samen te stellen. Als particulier heb je hier geen last van en kan je zelf de keuzes maken die je wilt.

Vaak nemen gebruikers van pre workout supplementen een grotere dosering als wat er geadviseerd wordt. Hierdoor wordt je pre workout supplement wel een stuk duurder. Meestal is het berekend op 30 doseringen, maar nu haal je er bijvoorbeeld maar 20 doseringen uit.

Wanneer je de supplementen in bulk hoeveelheid koopt, bespaar je ook een hoop geld en wordt elke dosering een stuk goedkoper!

Je hebt natuurlijk wel wat kennis en informatie nodig over de supplementen om zelf een eigen pre workout te maken. De wetgeving maakt het helaas niet mogelijk om duidelijke informatie te geven over de effecten en werking van supplementen of welke combinaties goed zijn. Je kan bij de producten wel een dosering advies vinden onder het kopje “supplement facts”.

Van bepaalde supplementen mogen we geen geschikte doseringen adviseren en dit is vooral het geval bij stimulerende producten in de categorie stim boosters. Je weet van jezelf wel of je stimulanten prettig vindt of niet. Kan je hier goed tegen, kijk dan even op internet naar dosering adviezen of stuur ons een mailtje voor meer informatie. Het combineren van deze ingrediënten werkt synergetisch, maar hier mogen we niks over vertellen.

Op internet is voldoende betrouwbare informatie te vinden over doseringen en de werking van supplementen. Je kan ook een bekende pre workout formule gebruiken en deze aanvullen met wat extra ingrediënten om meer van een bepaald effect te krijgen.

Om het wat makkelijker te maken hebben we alvast een pre workout basis pakket samengesteld die uit 4 supplementen bestaat, die een sterke basis vormen voor je eigen pre workout.

Veel voorkomende ingrediënten in pre workout formules zijn bijvoorbeeld:

 • Acetyl L-Carnitine
 • Beta Alanine
 • Caffeine anhydraat
 • Creatine monohydraat
 • Guarana extract
 • L-Citrulline malaat
 • L-AAKG
 • L-Theanine
 • Taurine
 • Theobromine
 • Vitamine B3 (Niacine)

Je kan het beste per training de ingrediënten in een shake beker gooien, zo weet je zeker dat je van alles de juiste hoeveelheid binnen krijgt. Als je alles in 1 keer gaat maken, zorg dan wel dat het goed gemengd wordt. Het mengen is niet met 2 minuten klaar.

*Zelf een pre workout maken, doe je het beste met een digitale weegschaal, om zo de exacte doseringen te bepalen. Je kan bij ons een kleine en kwalitatieve digitale weegschaal kopen. Ook voor alle andere benodigdheden kan je bij ons terecht.

Klik hier voor alle accesoires

 

5 reacties op “Zelf een pre workout maken”

  1. Beste Harry,

   We hebben inderdaad een aantal links die niet meer werken sinds we begonnen zijn met het maken van de Engelstalige versie van de site. We kunnen niet achterhalen waar de fout zit, dus helaas zijn deze links nu nog even niet toegankelijk.

 1. “nu even niet toegankelijk”; ruim 2 maand verder en nog niks veranderd.
  Komt zeer onprofessioneel over, en stimuleert nou niet echt om iets te bestellen.
  Dit bedoelt als tip.

 2. Beste,

  ik kan op jullie site geen Agmatine vinden. Hebben jullie misschien een link voor mij?

  1. Agmatine is inmiddels al een tijdje verboden en wordt niet meer verkocht. We zullen deze tekst aanpassen.

Laat een reactie achter

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shopping Cart
Scroll naar top
Onafhankelijk geverifieerd
6599 beoordelingen