L-Glutamine

8.9531.95 (incl.btw)

L-Glutamine is erg belangrijk voor het lichaam

Wissen

L-Glutamine is een belangrijk aminozuur voor onze hersenen en lichaam.

L-Glutamine is een niet essentieel aminozuur die erg belangrijk is voor ons lichaam. Wanneer er in het lichaam een tekort ontstaat, kan het als een essentieel aminozuur gezien worden. Een tekort ontstaat, wanneer het lichaam zelf niet voldoende glutamine kan aanmaken, omdat het lichaam meer verbruikt dan het produceert. Een tekort kan ontstaan door verschillende factoren zoals stress, sporten, slechte voeding, ziekte of blessures.

Glutamine is een voorloper van GABA, wat een belangrijke neurotransmitter in de hersenen is. GABA heeft belangrijke functies en wordt in het lichaam voornamelijk uit Glutamine geproduceerd.

L-Glutamine is een aminozuur die belangrijk is voor verschillende processen in het lichaam. Dit is dan ook één van de meest voorkomende aminozuren in de spieren. Het wordt voor verschillende processen gebruikt die zich met name in de spieren afspelen. Tijdens de training beschadig je de spieren en deze moeten hersteld worden. Dit proces kan alleen plaatsvinden wanneer er voldoende voedingsstoffen aanwezig zijn die hierbij betrokken zijn.

Het lichaam is zelf ook in staat om glutamine te maken voor de dagelijkse behoeftes. Dit is echter niet voldoende wanneer het lichaam met stress te maken heeft, zoals na zware trainingen of bij blessures. Het lichaam kan dan niet voldoende aanmaken en heeft extra aanvulling nodig.

Dit aminozuur komt ook voor in verschillende plantaardige en dierlijke voedingsbronnen. Helaas zijn de concentraties vaak te laag, om een tekort in Glutamine goed aan te vullen. Wanneer deze voedingsbronnen verhit worden, gaat de beschikbaarheid en de opname van glutamine achteruit en heeft het lichaam er niks aan.

 

De voordelen van L-Glutamine:

  • Puur product
  • Vult eenvoudig een tekort aan
  • Bevat geen toegevoegde stoffen
  • Belangrijk voor verschillende processen in het lichaam

 

 

 

Gebruik en dosering

Neem 2 – 4 scoops per dag. Neem in elk geval voor en na het trainen een dosering. Meng in 250 ml. water of vruchtensap.

Inclusief 15 cc Scoopie. Deze bevat ongeveer 7,5 gram L-Glutamine.

supplement facts

L-Glutamine

Beoordelingen


Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “L-Glutamine” te beoordelen

Have a Question? Submit it here!

*
*

*