L-Glutamine

7.9531.95 (incl.btw)

L-Glutamine is erg belangrijk voor het lichaam

Wissen

L-Glutamine heeft belangrijke functies in het lichaam.

L-Glutamine is een niet essentieel aminozuur, wat wil zeggen dat het lichaam dit zelf ook kan aanmaken. Wanneer er in het lichaam een tekort ontstaat van dit belangrijke aminozuur, dan kan het als een essentieel aminozuur gezien worden. Bij een tekort kan het lichaam niet voldoende glutamine aanmaken, omdat het lichaam meer verbruikt dan dat het levert. Een tekort kan ontstaan door bijvoorbeeld stress, intensief sporten, slechte voeding of door ziekte en blessures.

Glutamine is een voorloper van GABA, wat een belangrijke neurotransmitter in de hersenen is.

L-Glutamine is een aminozuur die erg belangrijk is voor verschillende processen in het lichaam. Dit is dan ook één van de meest voorkomende aminozuren in de spieren. Het wordt voor verschillende processen gebruikt die zich met name in de spieren afspelen.

Het lichaam is zelf ook in staat om glutamine te maken voor de dagelijkse behoeftes. Dit is echter niet voldoende wanneer het lichaam met stress te maken heeft, zoals na zware trainingen of bij blessures. Het lichaam kan dan niet genoeg aanmaken en kan extra aanvulling goed gebruiken.

Dit aminozuur komt ook voor in verschillende plantaardige en dierlijke voedingsbronnen. Helaas zijn de concentraties vaak te laag, om een tekort in Glutamine goed aan te vullen. Wanneer deze voedingsbronnen verhit worden, gaat de beschikbaarheid en de opname van glutamine achteruit en heeft het lichaam er niks aan.

 

De voordelen :

  • Puur product
  • Vult eenvoudig een tekort aan
  • Bevat geen toegevoegde stoffen
  • Belangrijk voor verschillende processen in het lichaam

 

 

 

Gebruik en dosering

Neem 2 – 4 scoops per dag. Neem in elk geval voor en na het trainen een dosering. Meng in 250 ml. water of vruchtensap.

Inclusief 15 cc Scoopie. Deze bevat ongeveer 7,5 gram L-Glutamine.

supplement facts

L-Glutamine

Beoordelingen


Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “L-Glutamine” te beoordelen

Have a Question? Submit it here!

*
*

*