L-Glutamine

8.9531.95 (incl.btw)

4.00 out of 5
 • Voorloper van GABA
 • Belangrijk voor hersenen en spieren
 • Meest voorkomende aminozuur in de spieren
 • Heeft een belangrijke rol in verschillende processen
Wissen

L-Glutamine is één van de belangrijkste aminozuren voor de spieren.

L-Glutamine is een niet essentieel aminozuur en heeft verschillende belangrijke functies in het lichaam. Wanneer er in het lichaam een tekort ontstaat, kan het als een essentieel aminozuur gezien worden. Een tekort ontstaat, wanneer het lichaam niet voldoende glutamine kan aanmaken, omdat het lichaam meer verbruikt dan het produceert. Een tekort kan ontstaan door verschillende factoren zoals stress, sporten, slechte voeding, dieet, ziekte of blessures.

L-Glutamine is één van de meest voorkomende aminozuren in de spieren. Tijdens de training beschadig je de spieren en deze moeten weer hersteld worden. Dit proces kan alleen plaatsvinden wanneer er voldoende belangrijke voedingsstoffen aanwezig zijn, zoals Glutamine.

Glutamine is een voorloper van de belangrijke neurotransmitter GABA.

Dit aminozuur is niet alleen belangrijk voor de spieren, maar ook voor de hersenen. Het lichaam heeft Glutamine nodig om de neurotransmitter GABA te kunnen produceren. Deze neurotransmitter speelt een belangrijke rol voor verschillende processen in het centraal zenuw stelsel.

Het lichaam is zelf ook in staat om glutamine te maken voor de dagelijkse behoeftes. Dit is echter niet voldoende wanneer het lichaam met stress te maken heeft, zoals na zware trainingen of bij blessures. Het lichaam kan dan niet voldoende aanmaken en heeft extra aanvulling nodig.

Dit aminozuur komt ook voor in verschillende plantaardige en dierlijke voedingsbronnen. Helaas zijn de concentraties vaak te laag, om een tekort in Glutamine goed aan te vullen. Wanneer deze voedingsbronnen verhit worden, gaat de beschikbaarheid en de opname van glutamine achteruit en heeft het lichaam er niks aan.

 

De voordelen van L-Glutamine:

 • Puur product
 • Vult snel een tekort aan
 • Bevat geen toegevoegde stoffen
 • Belangrijk voor verschillende processen in het lichaam

 

 

Gewicht Niet beschikbaar
Maatschep

Inclusief 15 cc scoop en bevat ongeveer 7.5 gram

Allergenen

Vrij van allergenen

Vegetarisch

Geschikt voor vegetariërs en veganisten.

Let op!

Raadpleeg eerst uw arts voordat u supplementen gaat gebruiken in geval van gezondheidsproblemen, zwangerschap of medicijn gebruik.

supplement facts

L-Glutamine

1 review for L-Glutamine


 1. Waardering 4 uit 5

  Jersey

  Snel geleverd en verpakking ziet er netjes uit! Heb een aantal blessures gehad en gebruik dit nu als extra aanvulling voor me spieren

Een beoordeling toevoegen

Have a Question? Submit it here!

*
*

*