Maatschepjes…

We merken dat er soms nog wat onduidelijkheid bestaat over het gebruik van maatschepjes en de bijbehorende dosering. Het leek ons daarom handig om hier wat meer uitleg over te geven, om zo misverstanden te voorkomen.

Maatschepjes worden aangeduid met de inhoudsmaat cc, wat voor het Engelse cubic centimetre (cm³) staat. 1 cc staat gelijk aan 1 ml., maar dit is niet eenvoudig om te zetten naar een inhoud gebaseerd op grammen. Vaak wordt er gedacht dat 1 ml. gelijk staat aan 1 gr., maar dit is niet helemaal juist.

Wanneer je cc wilt omrekenen naar gram, moet je de dichtheid weten van de stof die in de maatschep gaat. Elke vaste stof heeft een andere dichtheid, welke aanduid hoeveel massa er van die stof in een bepaald volume zit. Vaste stoffen zoals poeder kunnen een open kristalstructuur hebben of een dichte kristalstructuur. Wanneer het een open structuur heeft, is de dichtheid vaak lager als wanneer het een dichte structuur heeft. Een dichte structuur kan je beter omschrijven als een fijne structuur. Dus wanneer je een supplement hebt wat een fijne structuur heeft, zal er hier meer van in het maatschepje passen als bij een poeder met een open structuur.

Bijna al onze supplementen worden met een bijpassende maatschep geleverd. Het doseringsadvies van een supplement is afgestemd op de maatschep die wordt meegeleverd en de dichtheid van het poeder. Een maatschep kan dus niet voor verschillende supplementen gebruikt worden en vervolgens voor alles hetzelfde doseringsadvies gebruiken. Dit kan zorgen voor grote verschillen in de dosering en kan leiden tot onderdosering of overdosering. Je loopt dus het risico dat het product niet goed werkt of het zorgt juist voor ongewenste situaties.

Gebruik dus altijd de meegeleverde maatschep en volg het doseringsadvies van dat product.

Je kunt bij ons ook losse maatschepjes bestellen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shopping Cart
Onafhankelijk geverifieerd
6607 beoordelingen
$(document).ready(function() { $(".add_to_cart_button").removeClass("ajax_add_to_cart") });