Gezondheidsclaims en voedingssupplementen

Gezondheidsclaims en voedingssupplementen.

Er zijn strenge regels wat betreft de claims die gemaakt mogen worden voor voedingsmiddelen en voedingssupplementen. In de laatste jaren werden we steeds meer geconfronteerd met allerlei claims die gemaakt werden over producten. Als je door de supermarkt liep kwam je de mooiste claims tegen op bijvoorbeeld boter producten en ontbijt producten.

Om het voor de consument overzichtelijk te houden zijn er regels opgesteld voor de claims die gemaakt mogen worden. Op deze manier kan de consument niet zomaar misleid worden en geconfronteerd worden met dubieuze claims die nergens op gebaseerd zijn.

 

Er zijn 3 soorten gezondheidsclaims.

  1. Functieclaims.
  2. Ziekterisicopbeperkingsclaims.
  3. Gezondheidsclaims (gericht op kinderen).

 

We zullen hier claim 1 en 2 kort beschrijven, want deze hebben betrekking op onze producten.

Functieclaims:

Dit zijn claims over de rol van een nutriënt of andere stof bij de groei en ontwikkeling en de functies van het lichaam, psychologische functies en gedragsfuncties, afslanken en gewicht controle.

Ziekterisicobeperkingsclaims:

Dit zijn claims die stellen, de indruk wekken of impliceren dat de consumptie van een levensmiddelencategorie, levensmiddel of bestanddeel daarvan, een risicofactor voor het ontstaan van een ziekte bij de mens in belangrijke mate beperkt.

 

Sportpoeders wilt zijn klanten een zo eerlijk mogelijke beschrijving geven van de aangeboden producten. Zo is het voor de klant makkelijker om een geschikt product te vinden en dan is deze meteen voorzien van informatie over het product en wat hier van te verwachten is. Onze product beschrijving was altijd zeer uitgebreid en bevatte genoeg informatie om een keuze te kunnen maken. Onze product beschrijving bestond uit informatie wat wij uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken hadden gehaald en vaak waren deze onderzoeken ook nog op sporters uitgevoerd. Zo krijg je natuurlijk een realistisch beeld naar de werking en welke doseringen effectief zijn.

Helaas moeten wij heel veel teksten verwijderen, omdat onze teksten o.a bestonden uit gezondheidsclaims die niet goedgekeurd waren door de Europese commissie. Deze commissie moeten claims goedkeuren voordat er ergens iets over geschreven mag worden als dit bedoeld is om een product te verkopen. Alle wetenschappelijke onderzoeken die wij geraadpleegd hebben zijn door professionele instituten en onderzoekers gedaan, maar deze uitslagen zijn niet gepresenteerd aan of worden niet goedgekeurd door de Europese commissie dus wij mogen die uitslagen als verkoper niet gebruiken om een product mee te verkopen.

Wij zullen de product teksten dus moeten veranderen en bijna alle uitleg over de werking en effecten van een product  worden verwijderd. Wij balen hier enorm van, want onze uitgebreide en vooral eerlijke informatie voorziening was juist een van onze kenmerken die ons toch wel uniek maakte in dit wereldje.

Dus hierbij willen wij ons in elk geval excuseren voor het verwijderen van alle belangrijke informatie over de werking van de producten. Je mag ons natuurlijk altijd nog mailen als je hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste producten.

*Wil je als klant een review achterlaten bij de producten, dan mogen er geen effecten van het product beschreven worden. Als dit wel gebeurd, zullen we deze reviews moeten aanpassen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Shopping Cart
Onafhankelijk geverifieerd
6616 beoordelingen
$(document).ready(function() { $(".add_to_cart_button").removeClass("ajax_add_to_cart") });