Eigen pre workout maken?

Eigen pre workout maken? Lees hier meer over de voordelen die ook op jou van toepassing zijn!

 

Waarom maken er steeds meer mensen eigenlijk een eigen pre workout?

Supplementen bevatten veel toegevoegde stoffen zoals bijvoorbeeld suikers, kleurstoffen, smaakstoffen en conserveringsmiddelen. Niet iedereen kan deze stoffen verdragen of hebben andere redenen waarom ze deze stoffen liever niet binnen willen krijgen. Er zijn geen pre workout supplementen te koop, waar deze stoffen niet in verwerkt zijn. Omdat wij alleen pure supplementen leveren, kan je hier eenvoudig zelf een pre workout mee samen stellen.

De meeste pre workout formules bevatten lage doseringen van de ingrediënten of ingrediënten die niet bewezen effectief zijn. Je ziet vaak een grote hoeveelheid ingrediënten op het label en dit ziet er erg indrukwekkend uit. Maar voor een goede werking moeten er wel de juiste doseringen gebruikt worden! Hier speelt de wetgeving ook een rol, want van sommige ingrediënten mogen alleen lage (niet werkzame) doseringen geadviseerd en gebruikt worden. Deze ingrediënten hebben ook een medische werking en om de farmaceuten te beschermen, wordt het onmogelijk gemaakt om ze op de vrije markt te verhandelen met geschikte doseringen.

Pre workout supplementen bevatten tegenwoordig bijna allemaal dezelfde ingrediënten en er zijn nog maar weinig producten die er tussenuit springen. Dit komt vooral door de wetgeving die het erg moeilijk maakt om formules samen te stellen en te verkopen. Als particulier heb je hier geen last van en kan je zelf de keuzes maken die je wilt.

Wanneer je de supplementen in bulk hoeveelheid koopt, bespaar je ook een hoop geld en wordt elke dosering een stuk goedkoper!

Vaak nemen gebruikers van pre workout supplementen een grotere dosering als wat er geadviseerd wordt. Dit zorgt dan voor het een beter effect, maar hierdoor wordt je pre workout supplement ook een stuk duurder. Meestal is het berekend op 30 doseringen, maar nu haal je er maar 20 doseringen uit. Elke dosering wordt zo een stuk duurder en was het toch niet zo goedkoop als je eigenlijk dacht.

Zoals je ziet, kan het dus ook voor jou handig zijn om je eigen pre workout te maken!

Je hebt natuurlijk wel enige kennis en informatie nodig over de supplementen om zo een geschikte formule samen te stellen voor je eigen pre workout. De wetgeving maakt het helaas niet mogelijk om informatie te geven over de effecten en werking van supplementen. Je kan bij de producten wel het dosering advies vinden onder het kopje “supplement facts”. Van bepaalde supplementen mogen we geen geschikte doseringen adviseren en dit is vooral het geval bij stimulerende producten in de categorie stim boosters. Niet iedereen reageert goed op dit soort supplementen en hier moeten we dus voorzichtig mee zijn. Je weet van jezelf wel of je stimulanten prettig vindt of niet. Kan je hier goed tegen, kijk dan even op internet naar dosering adviezen of stuur ons een mailtje voor meer informatie.

Op internet is voldoende betrouwbare informatie te vinden over doseringen en de werking van supplementen. Let hier alleen wel op, dat deze informatie ondersteund wordt door wetenschappelijk onderzoek. Dit klinkt misschien moeilijk, maar dit wordt vaak duidelijk gemaakt door links te plaatsen naar deze onderzoeken. Wanneer je ziet dat de tekst gebaseerd is op onderzoeken, kan je er vanuit gaat dat de informatie betrouwbaar is.

We begrijpen goed, dat niet iedereen het ziet zitten om zelf informatie te zoeken op internet wanneer je niet beschikt over bepaalde kennis. Stuur ons dan e-mail met jouw vragen en dan zullen we deze beantwoorden.

Om het wat makkelijker te maken hebben we alvast een pre workout basis pakket samengesteld die uit 4 supplementen bestaat, die een sterke basis vormen voor elke pre workout formule.

*Wanneer je zelf een pre workout gaat maken, is het wel aangeraden om de ingrediënten af te wegen met een weegschaal. Je kan bij ons een kleine maar kwalitatieve digitale weegschaal kopen.

digitale weegschaal