Bewaar termijnen gegevens

We hebben voor alle persoonlijke gegevens die door ons verwerkt worden een bewaar termijn bepaald.

De persoonlijke gegevens zijn voor verschillende doelen nodig. Voor elk doel hebben we een bewaar termijn bepaald. We bewaren de gegevens niet langer dan nodig is. Als het doel bereikt is, worden de gegevens verwijderd of geanonimiseerd. De bewaar termijnen die wij hanteren, voldoen aan de richtlijnen van de AVG privacy wetgeving.

 

BEWAAR TERMIJNEN

 

Gegevens bij plaatsen bestelling:

De persoonlijke gegevens die ingevuld worden bij het afrekenen van een bestelling komen op het factuur te staan. De volledige facturen worden 7 jaar bewaard. Dit termijn is bij wet geregeld en is door de belastingdienst bepaald.

Nieuwsbrief:

Voor het verzenden van een nieuwsbrief hebben we een e-mail adres nodig. Dit e-mail adres wordt pas verwijderd, wanneer hier om verzocht wordt. Je kan je zelf ook uitschrijven, wanneer je geen gebruik meer wilt maken van deze dienst.

Reviews:

Iedereen kan een review plaatsen over een bepaald product of geleverde dienst. We hanteren een bewaar termijn van 4 jaar voor de reviews. Omdat de meningen en ervaringen van klanten erg waardevol kunnen zijn voor bezoekers van de webshop, laten we deze 4 jaar lang staan. Na 4 jaar vinden wij dat het geen meerwaarde meer heeft en zijn recentere reviews belangrijker.

Poll:

De persoonlijke gegevens die worden bewaard bij deelname aan een poll, worden 1 maand bewaard. Na het sluiten van de poll kunnen we eventueel nog contact op nemen met een deelnemer, mochten we nog wat willen vragen of meedelen. Na 1 maand, worden de persoonlijke gegevens geanonimiseerd en worden alleen de stemmen bewaard, dus zonder de persoonlijke gegevens.

Social Media:

  • Wanneer via social media contact wordt opgenomen via een chat gesprek, worden deze gegevens 1 jaar bewaard. Zo kunnen we een goede service bieden, wanneer iemand bijvoorbeeld terug komt op een onderwerp die eerder besproken is. Na een jaar verwachten we niet dat iemand nog terug komt op een onderwerp, dus achten we het niet langer nodig om deze gegevens te bewaren.
  • Wanneer iemand iets toevoegt of deelt op onze pagina, wordt dit maximaal 4 jaar bewaard. Het kan ten alle tijden verwijderd worden door de persoon zelf of wanneer wij verzocht worden om het te verwijderen. We bewaren het 4 jaar, omdat we zo een interessante en betrouwbare pagina hebben voor bezoekers. Voldoende inhoud van gasten/klanten zorgen voor een betrouwbaar beeld van ons bedrijf en voorziet de klant van voldoende informatie en inhoud.

 

Would you like to have €5,- discount?

Join our newsletter and receive €5,- discount on your order! Stay on top of our weekly deals and new products.

We won't spam you! Read our privacy policy for more information.

Shopping Cart
Onafhankelijk geverifieerd
6607 beoordelingen
$(document).ready(function() { $(".add_to_cart_button").removeClass("ajax_add_to_cart") });