Whey eiwit zonder toevoegingen

Eiwit met toevoegingen of eiwit zonder toevoegingen?

Whey eiwit supplementen zijn er in alle kleuren van de regenboog en met de lekkerste smaken die je maar kan verzinnen! Ja ze zijn inderdaad vaak erg lekker. maar drinken we een eiwit shake omdat het lekker moet zijn of omdat we ons lichaam willen aanvullen met belangrijke bouwstoffen?

 

Whey eiwit is uit 3 bestanddelen opgebouwd.

* Eiwitten

* Vetten

* Koolhydraten ( lactose )

 

Alle andere ingrediënten die je op een ingrediënten lijst ziet staan, zijn toegevoegd aan het product. Dit wordt bijvoorbeeld gedaan om de eiwit een smaak te geven, romiger te maken, langer houdbaar te maken, klontering te voorkomen en om het dikker te maken. Dit zijn meestal geen natuurlijke ingrediënten en kunnen ook leiden tot lichamelijke klachten bij mensen die gevoelig zijn voor een van deze ingrediënten. De meest bekende problemen zijn puistjes en darm problemen.

Whey eiwit zonder toevoegingen zou wat ons betreft meer vanzelfsprekend moeten zijn en hier zou meer keuze in moeten zijn op de markt. Gelukkig zie je wel wat veranderingen op dit gebied, maar de meeste eiwit supplementen zitten vol met toevoegingen.

 

2 voorbeelden van populaire eiwit shakes

 

Shake 1:

Nutritionele waarde 100 gr.: Eiwitten: 79 gr., Vetten: 5,8 gr. (verzadigd 2.1 gr.), Koolhydraten (lactose): 6.9 gr. (suiker 5.1gr.)

Ingrediënten: Whey eiwit concentraat, Whey eiwit isolaat, Whey eiwit hydrolisaat, soja lecithine, xanthaangom, guargom, smaak aroma, resistente dextrine, sucralose, Acesulfaam-K.

 

Shake 2:

Nutritionele waarde 100 gr.: Eiwitten: 79 gr., Vetten: 5.40 gr.(verzadigd 3 gr.) Koolhydraten (lactose): 8 gr.    (suiker 5 gr.)

Ingrediënten: Whey eiwit concentraat, Whey eiwit isolaat, smaak aroma, natuurlijke kleurstof, xanthaangom, guargom, vruchten poeder, sucralose, Acesulfaam-K.

 

Zoals je ziet, zitten er behoorlijk wat toevoegingen in en hierbij kan je jezelf afvragen of dit nou echt wel allemaal nodig is. Uiteindelijk gaat het om de eiwitten toch? En het liefst willen we zo weinig mogelijk vetten en koolhydraten binnen krijgen via onze eiwit shake.

Daarom verkopen wij alleen pure en naturel eiwit zonder toevoegingen. Onze eiwit bevat alleen een emulgator omdat dit echt nodig is om er een shake van te kunnen maken. Anders mengt het eiwit poeder niet goed met water of melk. We hebben gekozen voor een hoogwaardige Whey Isolaat en Caseïne die van de marktleiders komen.

Onze Whey eiwit isolaat bevat een extreem hoog eiwit gehalte. Verder heeft het een extreem laag vet en lactose gehalte. Deze eiwit shake is bijna geheel lactose vrij en zorgt niet voor de bekende problemen die je ervaart als je lactose intolerant bent.

Nutritionele waarde 100 gr.: Eiwitten 93 gr. Vetten: 0.3 gr. (verzadigd: 0.25 gr.), Koolhydraten (lactose): 2.5 gr.    (suiker 2.5 gr.)

Ingrediënten: Whey isolaat, soja lecithine

 

Onze eiwit zonder toevoegingen zoals suikers en smaakstoffen, kan je natuurlijk altijd nog een smaakje geven met iets uit de eigen keuken. Maak bijvoorbeeld een gezonde shake met vers fruit of gebruik wat anders uit je keuken kast.

Clean whey isolate

Clean caseine

 

Nieuwe producten!

Een nieuw jaar en die gaan we meteen goed beginnen!

We zijn al een tijdje bezig om nieuwe supplementen te onderzoeken die we geschikt vinden, om aan het assortiment toe te voegen. Nu hadden we al een poll gestart op de site, waar jullie konden kiezen uit een aantal producten. Het was ook mogelijk om zelf een product in te vullen en hier werd het meest gebruik van gemaakt. Helaas waren de uitslagen hiervan niet waar we op gehoopt hadden. Bijna alle “supplementen” die werden ingevuld zijn niet legaal en mogen niet verkocht worden als supplement. Dit nemen we jullie natuurlijk niet kwalijk, want dit kan je niet altijd weten.

Sportpoeders.nl staat bekend om de soms wat bijzondere supplementen. We zoeken soms ook de grens op met supplementen en dit wordt ons dan ook niet altijd in dank afgenomen door een bepaalde autoriteit. Maar we gaan graag de discussie aan, wanneer wij van mening zijn dat een supplement ons niet ontnomen mag worden. Helaas maakt de wetgeving het ook niet mogelijk om de effecten te beschrijven van supplementen. We mogen ook geen categorieën meer benoemen die het makkelijker maken voor de klant, om een geschikt product te vinden voor hun doel. Denk hierbij aan namen zoals spiermassa, uithoudingsvermogen of energie. Dit maakt het voor ons natuurlijk wel erg lastig met het verkopen van de minder bekende supplementen.

Er gebeurt momenteel erg veel op het gebied van supplementen en ook dit jaar verwachten we dat er weer supplementen moeten verdwijnen van de markt. Daarom wordt het nu hoog tijd om weer wat nieuwe supplementen toe te voegen!

Het klinkt misschien makkelijk om even wat supplementen toe te voegen, maar dit is niet helemaal het geval. Als je bij de grote shops kijkt, zie je een enorm aanbod van supplementen. Ze verkopen eigenlijk alles wat er maar verkrijgbaar is. Wij hebben onze eigen visie en concept en bieden alleen pure producten aan die voldoende onderzoek hebben gehad op hun werkingen. We verkopen ook geen producten die alleen vanwege een hype populair zijn.

De producten die we nu gaan toevoegen zullen in verschillende categorieën vallen. Dit leek ons wel zo eerlijk!

 

Dit zijn in elk geval de supplementen die we op zeer kort termijn zullen toevoegen:

 

* Acetyl L-Carnitine (ALCAR) :

Dit is een variant op het bekende en populaire L-Carnitine. L-Carnitine behoort tot de meest onderzochte sport supplementen. Het heeft helaas de slechte eigenschap dat het slecht wordt opgenomen door het lichaam. Dit is juist zo belangrijk, voor de effecten waarom het bekend staat en gebruikt wordt. Deze variant wordt wel goed opgenomen en kan dus veel beter zijn werk doen.

* GABA (Gamma aminobutyric acid) :

Dit is een lichaamseigen stof en werkt als neurotransmitter in onze hersenen. Hier heeft het een erg belangrijke rol voor verschillende processen in het centraal zenuw stelsel en lichaam.

* Guarana extract :

Dit is een bekend ingrediënt in energie drankjes. De bes van deze plant wordt al eeuwen gebruikt door bepaalde inheemse volken zoals de indianen. Deze bes bevat een hoge hoeveelheid natuurlijke caffeine. Het extract wat wij gaan aanbieden is, in tegenstelling tot de meeste andere aanbieders, gestandaardiseerd en bevat 50% caffeine. De kwaliteit is dus perfect en altijd gelijk!

* HMB :

HMB behoort tot de gevestigde en bekendere supplementen. Het komt voort uit het belangrijke aminozuur Leucine welke erg belangrijk is voor de spieren. Het heeft anabole effecten op het lichaam en wordt door veel bodybuilders gebruikt of door sporters die een periode gaan vasten.

* L-Theanine :

Dit is de winnaar die de meeste stemmen kreeg in onze Poll. Dit is een belangrijke werkzame stof uit de thee plant. L-Theanine bezit veel sterke eigenschappen voor verschillende doelen!

* Magnesium citraat :

Uit onderzoeken is gebleken dat er onder de meeste mensen in de westerse wereld een steeds groter magnesium tekort ontstaat. Magnesium is een belangrijk mineraal en we kunnen niet zonder. Een tekort leidt tot veel lichamelijke klachten wat simpel opgelost kan worden met extra magnesium. We hebben gekozen voor de natuurlijke verbinding magnesium citraat.

* Theobromine :

Dit is een bestanddeel van de cacao boon en chocolade. Het behoort tot de caffeine familie en heeft dus ook de bekende effecten die je kan verwachten van deze familie. Toch heeft het nog enkele andere eigenschappen die voor de sporter voordelen kan bieden. Als je een caffeine tolerantie hebt, zal theobromine waarschijnlijk wel weer werken voor je. Een ander voordeel is dat dit ook in de avond gebruikt kan worden omdat het bij de meeste mensen niet dat opgejaagde gevoel geeft, wat wel bij caffeine kan gebeuren.

* Vitamine B3 :

Dit is een belangrijke B vitamine die voor de sporter erg veel voordelen biedt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Black Friday

Black Friday?

Black Friday is oorspronkelijk de vrijdag na Thanksgiving in de Verenigde Staten. Op deze vrijdag zijn de meeste Amerikanen vrij en wordt deze dag gezien als het begin van het kerst inkoop seizoen.

In de Verenigde Staten is Black Friday enorm populair en doen eigenlijk alle winkels, warenhuizen en webshops hier aan mee. Er wordt met flinke kortingen en mooie aanbiedingen gestunt om zoveel mogelijk klanten naar de winkels te lokken. Sommige bedrijven doen alleen mee met een aantal speciale deals en andere doen alle producten in de aanbieding. Het is in elk geval een dag waarop men veel geld kan besparen op producten.

Het is inmiddels ook buiten de VS steeds populairder aan het worden. In Nederland begint het sinds vorig jaar ook wat meer aandacht te krijgen. Nu hebben vooral de grote warenhuizen en webshops speciale Black Friday aanbiedingen en kortingen op producten, maar dit zal waarschijnlijk steeds verder gaan uitbreiden.

Nederlanders zijn koopjes jagers, dus dit moet toch ook een succes kunnen worden in Nederland zou je denken..

Sportpoeders.nl doet in elk geval ook mee met Black Friday. De December maand is al duur genoeg, dus wat korting op je supplementen is dan natuurlijk mooi meegenomen.

Alle supplementen en accessoires krijgen kortingen, die wel kunnen oplopen tot 30%!

Let wel op dat deze aanbiedingen alleen op Vrijdag 24 November geldig zijn, dus mis het niet.

 

black friday

Zijn sportsupplementen gevaarlijk?

De afgelopen tijd zien we in de media veel negatieve berichten over sportsupplementen verschijnen. Deze berichten zijn verschenen naar aanleiding van het jaarlijkse onderzoek “Acute vergiftigingen mens en dier” van het UMC Utrecht.

Deze berichten zijn natuurlijk op feiten berust maar naar onze mening geven de berichten in de media niet helemaal het juiste beeld weer. We zullen hier wat verder op dat onderzoek in gaan en we proberen hiermee wat meer duidelijkheid te verschaffen.

We zien bijvoorbeeld dit soort stukjes tegengekomen: “Vooral sport- en afslankmiddelen zijn gevaarlijk. Daar zitten geregeld illegale stoffen in die op de dopinglijst staan. Zo kreeg het NVIC vorig jaar veel meldingen over ‘pre-workout’ poeders, die sporters innemen voorafgaand aan trainingen.”

De dopinglijst

De dopinglijst bevat erg veel stoffen die in veel gevallen niet illegaal zijn. Als stoffen op de dopinglijst staan, betekent dit niet automatisch dat het illegaal of gevaarlijk is. De dopinglijst geldt voor professionele atleten, omdat deze stoffen een positief effect kunnen hebben op de prestaties. Als 1 atleet beter presteert door zo’n stofje, is dat niet eerlijk tegenover de overige atleten die dat voordeel niet hebben. Dat betekent niet dat iemand die recreatief aan het sporten is, zo’n stofje niet mag gebruiken. Er staan zeker stoffen op de dopinglijst die tot gezondheid risico’s kunnen leiden en deze zijn daarom ook verboden om in supplementen te verwerken.

Pre workout producten en illegale stoffen

Er zijn in het verleden, toen de pre workout supplementen populair begonnen te worden inderdaad supplementen geweest die stimulerende stoffen bevatten die niet in de supplementen wereld thuis horen. Iedereen wilde een zo sterk mogelijke Pre workout waar je letterlijk van ging stuiteren… Om een sterk effect te krijgen zijn er fabrikanten geweest, die amfetamine achtige ingrediënten in hun supplementen verwerkten. Dit kan tot serieuze gevolgen leiden en dat is dan ook gebeurd helaas. Nu wordt er extra goed op deze supplementen gelet door verschillende instanties.

Toch zijn er nog steeds supplementen verkrijgbaar waar deze stoffen in zitten. Deze supplementen zijn niet via de bekende en betrouwbare shops verkrijgbaar en alleen via de zwarte markt of buitenlandse sites. Hiermee stemt de gebruiker er dus eigenlijk al mee in dat hij een illegaal product aanschaft waar illegale stoffen in verwerkt zijn. Diegene is namelijk bewust op zoek naar dat product.

Moeten we daarom alle pre workout supplementen maar als gevaarlijk bestempelen?

 

We gaan weer even terug naar dat onderzoek waar de berichten in de media op zijn gebaseerd.

In het jaar 2016 zijn de meeste meldingen over acute vergiftigingen gedaan in de categorie “vitaminen en mineralen supplementen” Deze cijfers worden niet genoemd en hier wordt verder ook helemaal niet over gesproken… best vreemd als je het ons vraagt, aangezien deze groep de meeste meldingen kreeg.

Er bleven nog 740 meldingen over in de categorie voedingssupplementen waarbij de rustgevende producten het grootste aandeel hadden met 489 meldingen. De risico’s lagen hier echter wel lager als bij sport supplementen. Dan blijven er nog 251 meldingen over voor de sportsupplementen. Een jaar heeft 365 dagen dus dat zijn 0.7 meldingen per dag.

In dat onderzoek wordt verteld dat de meldingen meestal komen door een onbedoelde inname van een product en dan met name door jonge kinderen. Papa of mama had het potje op tafel laten staan en dit is natuurlijk net als medicijnen of schoonmaak middelen geen goed plan. Daarom staat er op elk etiket van een supplement ook “Buiten bereik van kinderen bewaren”. Nu gaan we ons even op glad ijs bevinden, maar laten we heel voorzichtig zeggen dat deze meldingen goed zijn voor 25% van de meldingen. Dan blijven er 188 meldingen over.. dat zijn dus 0.5 meldingen per dag.

Verder gaat een groot deel van de meldingen over symptomen na MISbruik van voedingssupplementen. Dus dat zijn de supplementen gebruikers die bewust meer nemen als de aanbevolen dosering. Dus niet 1 scoop maar 2 scoops… niet 1 capsule maar 2 capsules. We weten allemaal dat deze groep erg groot is en misschien behoor jij ook wel tot die groep.

Laten we dan weer heel voorzichtig zeggen dat deze groep voor 30% verantwoordelijk is, voor de overige 188 meldingen. Dan blijven er 132 meldingen over en dat zijn er iets minder dan 0.4 per dag.

De overige meldingen die overblijven gaan dus vooral over stimulerende en afval producten. Het is niet bekend gemaakt welke middelen deze gebruikers hebben genomen. Dit zullen voornamelijk producten zijn die via de zwarte markt zijn aangeschaft omdat deze producten niet in normale shops verkrijgbaar zijn. Daarom kom je in de berichtgeving ook dit soort zinnen tegen “deze supplementen worden vooral op obscure websites gekocht of via vage sportschool kennissen”. Als het om producten ging die via normale sportsupplementen webshops zijn aangeschaft, dan hadden ze vast wel met een hoop bombarie verteld dat de sportsupplementen niet deugen die in de bekende shops worden verkocht..

Dus hoeveel meldingen blijven er eigenlijk over, waarbij gezondheid klachten zijn ontstaan na het gebruik van de normale en legale sportsupplementen?

Natuurlijk hebben we nu een aantal aannames gedaan wat betreft de percentages, maar zullen we er ver vanaf zitten? Dat denk ik niet en waarschijnlijk liggen die percentages zelfs hoger..

 

 

 

 

Aanpassingen verpakking

Het design op de voorkant van de verpakkingen zal iets aangepast gaan worden. Op de verpakkingen hebben we kleine icoontjes verwerkt, waarin de effecten worden beschreven met een plaatje. Deze icoontjes mogen niet volgens de regelgeving, dus deze moeten helaas verwijderd worden.

De komende tijd kan het voorkomen dat bepaalde producten geleverd worden met alleen het achterkant label, waarop natuurlijk alle informatie van het product te vinden is. We maken de huidige voorraad producten op met de oude sticker designs en zullen daarna alles in de nieuwe verpakkingen leveren.

Maar uiteindelijk draait het natuurlijk gewoon om de inhoud en die blijft ongewijzigd!

 

 

Zomerdrukte bij PostNL

In de zomer maanden is het altijd erg druk met de verzending van pakketjes bij de vervoerders.

Helaas ontstaat hiermee het risico, dat jouw bestelling niet altijd even snel geleverd wordt als je gewend bent.

Op het moment van schrijven is er bij PostNL een vertraging ontstaan voor de levering van 45.000 pakketten in Nederland. Vooral in de randstad loop je extra kans op een vertraagde levering van jouw bestelling.

De vertragingen doen zich vooral voor bij de reguliere pakketten en de briefpost gaat meestal wel op tijd. Gelukkig verzenden wij veel bestelling als brievenbus pakket, dus de meeste zendingen van ons komen gewoon netjes op tijd binnen. We zullen de komende periode ook proberen om zo veel mogelijk bestellingen als brievenbus pakket te verzenden. Brievenbus pakketten kunnen over het algemeen tot 300 gram aan producten en zijn ook voorzien van track and trace informatie.

Wij hopen op jullie begrip hiervoor en heb je toch vragen over jouw bestelling, mail ons dan gerust!

 

 

Gezondheidsclaims en voedingssupplementen

Gezondheidsclaims en voedingssupplementen.

Er zijn strenge regels wat betreft de claims die gemaakt mogen worden voor voedingsmiddelen en voedingssupplementen. In de laatste jaren werden we steeds meer geconfronteerd met allerlei claims die gemaakt werden over producten. Als je door de supermarkt liep kwam je de mooiste claims tegen op bijvoorbeeld boter producten en ontbijt producten.

Om het voor de consument overzichtelijk te houden zijn er regels opgesteld voor de claims die gemaakt mogen worden. Op deze manier kan de consument niet zomaar misleid worden en geconfronteerd worden met dubieuze claims die nergens op gebaseerd zijn.

 

Er zijn 3 soorten gezondheidsclaims.

 1. Functieclaims.
 2. Ziekterisicopbeperkingsclaims.
 3. Gezondheidsclaims (gericht op kinderen).

 

We zullen hier claim 1 en 2 kort beschrijven, want deze hebben betrekking op onze producten.

Functieclaims:

Dit zijn claims over de rol van een nutriënt of andere stof bij de groei en ontwikkeling en de functies van het lichaam, psychologische functies en gedragsfuncties, afslanken en gewicht controle.

Ziekterisicobeperkingsclaims:

Dit zijn claims die stellen, de indruk wekken of impliceren dat de consumptie van een levensmiddelencategorie, levensmiddel of bestanddeel daarvan, een risicofactor voor het ontstaan van een ziekte bij de mens in belangrijke mate beperkt.

 

Sportpoeders wilt zijn klanten een zo eerlijk mogelijke beschrijving geven van de aangeboden producten. Zo is het voor de klant makkelijker om een geschikt product te vinden en dan is deze meteen voorzien van informatie over het product en wat hier van te verwachten is. Onze product beschrijving was altijd zeer uitgebreid en bevatte genoeg informatie om een keuze te kunnen maken. Onze product beschrijving bestond uit informatie wat wij uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken hadden gehaald en vaak waren deze onderzoeken ook nog op sporters uitgevoerd. Zo krijg je natuurlijk een realistisch beeld naar de werking en welke doseringen effectief zijn.

Helaas moeten wij heel veel teksten verwijderen, omdat onze teksten o.a bestonden uit gezondheidsclaims die niet goedgekeurd waren door de Europese commissie. Deze commissie moeten claims goedkeuren voordat er ergens iets over geschreven mag worden als dit bedoeld is om een product te verkopen. Alle wetenschappelijke onderzoeken die wij geraadpleegd hebben zijn door professionele instituten en onderzoekers gedaan, maar deze uitslagen zijn niet gepresenteerd aan of worden niet goedgekeurd door de Europese commissie dus wij mogen die uitslagen als verkoper niet gebruiken om een product mee te verkopen.

Wij zullen de product teksten dus moeten veranderen en bijna alle uitleg over de werking en effecten van een product  worden verwijderd. Wij balen hier enorm van, want onze uitgebreide en vooral eerlijke informatie voorziening was juist een van onze kenmerken die ons toch wel uniek maakte in dit wereldje.

Dus hierbij willen wij ons in elk geval excuseren voor het verwijderen van alle belangrijke informatie over de werking van de producten. Je mag ons natuurlijk altijd nog mailen als je hulp nodig hebt bij het kiezen van de juiste producten.

*Wil je als klant een review achterlaten bij de producten, dan mogen er geen effecten van het product beschreven worden. Als dit wel gebeurd, zullen we deze reviews moeten aanpassen.

Verhuizing en uitbreiding

verhuizing

Momenteel zijn we druk bezig met de voorbereidingen om alles te verhuizen naar een nieuw en groter onderkomen. Oke,om heel eerlijk te zijn is het bovenstaande plaatje ietsjes overdreven maar het is een mooie doelstelling voor de volgende verhuizing!

Het is niet meer mogelijk om het werk snel en efficient uit te kunnen voeren op onze huidige locatie en met de plannen die we hebben, moeten we toch echt gaan uitbreiden.

We zijn flink gegroeid het afgelopen jaar en blijven elke maand verder groeien en ontwikkelen. Dit is natuurlijk een goed teken, maar dat betekent ook dat wij mee moeten groeien. Een verhuizing neemt veel tijd en energie in beslag en we hopen dat jullie hier niet onder zullen lijden. In het ergste geval kan het misschien voorkomen, dat een bestelling een dag later verzonden wordt als normaal gesproken het geval is. Wij hopen op jullie begrip hiervoor.

verzending europa

Er komt ook steeds meer interesse en vraag naar onze producten uit andere Europese landen. Daarom zijn we bezig met een Engels talige versie van sportpoeders.nl. Onze producten onderscheiden zich van andere bekendere supplementen webwinkels in Nederland maar ook binnen Europa zijn er weinig vergelijkbare shops te vinden. Daarom hebben we besloten om de site volledig toegankelijk te maken voor Europese klanten met de bijbehorende betaal en verzend opties. Dus verblijf je binnenkort ergens anders in Europa? Geen paniek! Je kan gewoon bij sportpoeders.nl blijven bestellen en wij zorgen dat het bij je geleverd wordt.

Om dit goede nieuws ook met jullie te kunnen vieren, hebben we een kortingscode aangemaakt die tot 30 April te gebruiken is. Gebruik de code FEEST15 en krijg 15% korting op jouw bestelling!

Zelf een pre workout maken

Zelf een pre workout maken.. waarom eigenlijk en hoe pak ik dit aan, horen we je al denken!  We zullen je uitleggen, waarom ook jij een eigen pre workout moet maken.

Pre workout supplementen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en niemand wil eigenlijk meer zonder een pre workout supplement trainen. De huidige pre workout supplementen lijken erg veel op elkaar en bevatten vaak dezelfde ingrediënten. De ingrediënten zijn vaak onder gedoseerd, waardoor de werking niet optimaal is. Je hebt meer kans dat deze producten tegen vallen, dan dat deze echt doen wat ze zeggen.

Er zijn ook pre workout supplementen te vinden, die wel een indrukwekkende ingrediënten lijst hebben met bijzondere natuurlijke ingrediënten die een positieve werking hebben voor sporters. Deze worden vaak verwerkt in “blends” die uit verschillende ingrediënten bestaat. Deze blends moeten voor een bepaalde werking zoals energie of uithoudingsvermogen zorgen.

 

Deze blends bevatten soms dure ingrediënten en er worden meestal maar hele kleine doseringen gebruikt. We komen vaak blends tegen in producten waarvan de ingrediënten niet eens een werkzame dosering bevatten. Het staat dus leuk op het etiket, maar heeft geen meerwaarde voor het product. Je betaalt er uiteraard wel gewoon voor!

zelf een pre workout maken

Toen de pre workout supplementen aan een opmars bezig waren zaten er vaak sterke stimulanten in verwerkt. Een aantal sterke en populaire stimulanten zijn in de ban gedaan en mogen niet meer in supplementen verwerkt worden. Dit gaf vaak net die extra energie boost, waar veel mensen naar op zoek zijn. Hierna missen veel mensen dat gevoel van de oude pre workouts. Er zijn nog genoeg stimulanten te vinden die geschikt zijn voor een pre workout om een sterke energie boost te krijgen en een verhoogde focus of euforisch gevoel. Toch worden deze maar minimaal gebruikt, omdat men deze niet kent en wordt er maar voor caffeine gekozen. Wij hebben een zeer uitgebreid aanbod met sterke en exclusieve stimulanten.

zelf een pre workout maken

 

Tegenwoordig gaan er steeds meer mensen zelf een pre workout maken en zelf experimenteren met samengestelde supplementen. Het voordeel van zelf een pre workout maken is natuurlijk dat je zelf de ingrediënten en doseringen kan bepalen. Je kan je eigen formule weer aanpassen door er iets aan toe te voegen of een ingrediënt te verwisselen om zo tolerantie tegen te gaan.

Zelf een pre workout maken of beter gezegd samenstellen, vereist natuurlijk wel enige kennis over de supplementen die je kan gebruiken. Onze site stond bekend om zijn informatieve teksten bij de producten. Alle informatie die we gaven was wetenschappelijk onderbouwd. Helaas mogen we de klanten niet meer voorzien van informatie. Dit is niet meer mogelijk door de wetgeving op dat gebied. Dit is natuurlijk een slechte zaak, maar hier kunnen we helaas niks aan veranderen. Je kan op internet gelukkig voldoende informatie vinden en je mag ons altijd mailen met jouw vragen. Deze kunnen we wel gewoon beantwoorden.

Om je toch al een beetje op weg te helpen hebben we een pre workout basis pakket samengesteld, die uit 4 supplementen bestaat die een sterke pre workout basis vormen. Deze kan nog uitgebreid worden met andere supplementen.

 

Hier hebben we nog wat voorbeelden van pre workout formules:

Basis formule + beta alanine

 • Beta Alanine
 • Caffeine Anhydraat
 • Creatine monohydraat
 • L-AAKG
 • Taurine

Knal formule

 • Taurine
 • Beta Alanine
 • Caffeine Anhydraat
 • Hordenine / Synephrine / *Kigelia Africana extract
 • L-Citrulline malaat / L-AAKG
 • Phenylethylamine
 • Rhodiola Rosea extract

*Kigelia Africana is onze sterkste booster.

 

 

Het sportpoeders blog!

Welkom in het sportpoeders blog!

Vanaf nu gaan we een blog bij houden en zullen we hier regelmatig nieuwe berichten plaatsen.

Het sportpoeders blog wordt vooral een supplementen blog met leuke nieuwtjes over supplementen of bespreken we nieuwe supplementen en onderzoeken. Ook gaan we bepaalde supplementen verder bespreken en wordt er wat dieper in gegaan op de werking van een product.

De sportpoeders atleten zullen hier ook regelmatig aan het woord komen. Ze vertellen je hier bijvoorbeeld over hun favoriete supplementen, favoriete oefeningen of ze vertellen wat over de voorbereiding op hun wedstrijd.

Heb jij zelf nog een idee of onderwerp, wat je hier graag besproken ziet worden? Laat het ons dan even weten en misschien zie je dan jouw onderwerp hier besproken worden!