Zelf een pre workout maken

Zelf een pre workout maken.. waarom eigenlijk en hoe pak ik dit aan, horen we je al denken!  We zullen je uitleggen, waarom ook jij een eigen pre workout moet maken en helpen je een handje om je eigen pre workout formule samen te stellen.

Pre workout supplementen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden en niemand wil eigenlijk meer zonder een pre workout trainen. De huidige pre workout supplementen lijken erg veel op elkaar en bevatten vaak dezelfde ingrediënten. De ingrediënten zijn vaak onder gedoseerd, waardoor de werking niet optimaal is. Je hebt meer kans deze producten tegen vallen, dan dat deze echt doen wat ze zeggen.

Er zijn ook pwo’s te vinden die wel een indrukwekkende ingrediënten lijst hebben met bijzondere natuurlijke ingrediënten die een positieve werking hebben voor sporters. Deze worden vaak verwerkt in “blends” die uit verschillende ingrediënten bestaat. Deze blends moeten voor een bepaalde werking zoals energie of uithoudingsvermogen zorgen.

zelf een pre workout maken

 

De blends bevatten vaak dure ingrediënten en daarom worden er meestal maar hele kleine doseringen gebruikt. We komen vaak blends tegen in producten waarvan de ingrediënten niet eens een werkzame dosering bevatten. Je wordt dus eigenlijk gewoon in de maling genomen.

 

Toen de pre workout supplementen aan een opmars bezig waren zaten er vaak sterke stimulanten in verwerkt. Een aantal sterke en populaire stimulanten zijn in de ban gedaan en mogen niet meer in supplementen verwerkt worden. Dit gaf vaak net die extra energie boost, waar veel mensen naar op zoek zijn. Hierna missen veel mensen dat gevoel van de oude pre workouts. Er zijn nog genoeg stimulanten te vinden die geschikt zijn voor een pre workout om een sterke energie boost te krijgen en een verhoogde focus of euforisch gevoel. Toch worden deze maar minimaal gebruikt en wordt er meestal voor caffeine gekozen. Wij hebben een zeer uitgebreid aanbod met sterke en exclusieve stimulanten.

zelf een pre workout maken

 

Tegenwoordig gaan er steeds meer mensen zelf een pre workout maken en zelf experimenteren met samengestelde supplementen. Het voordeel van zelf een pre workout maken is natuurlijk dat je zelf de ingrediënten en doseringen kan bepalen. Je kan je eigen formule weer aanpassen door er iets aan toe te voegen of een ingrediënt te verwisselen om zo tolerantie tegen te gaan.

Zelf een pre workout maken of beter gezegd samenstellen, vereist natuurlijk wel enige kennis over de supplementen die je kan gebruiken. Daarom hebben alle supplementen die je op sportpoeders.nl kan vinden een zeer uitgebreide product beschrijving en wordt de werking van elk product goed beschreven. Deze informatie ontbreekt helaas bij de meeste andere supplementen shops.

Om je toch al een beetje op weg te helpen hebben we de pagina eigen pre workout maken. Hierop staan alle ingrediënten nog eens duidelijk ingedeeld op bepaalde effecten die voor een pre workout belangrijk kunnen zijn. We hebben ook een pre workout basis pakket samengesteld die uit 5 supplementen bestaat die een sterke pre workout basis vormen. Deze kan nog uitgebreid worden met ingrediënten die bijvoorbeeld voor meer energie en focus zorgen. We hebben een Stimpack die uit een sterke mix bestaat die voor een goede energie boost en verhoogde focus zorgt.

 

Hier hebben we nog wat voorbeelden van pre workout formules:

Kracht/Uithoudingsvermogen

 • 2/3 gram Beta Alanine
 • 200 mg. Caffeine Anhydraat
 • 5 gram Creatine monohydraat
 • 5 gram L-AAKG
 • 1 gram Taurine

Pomp/Energie/Focus

 • 750 mg. Agmatine
 • 2/3 gram Beta Alanine
 • 150 mg. Caffeine Anhydraat
 • 60 mg. Hordenine
 • 50 mg. Synephrine / *Kigelia Africana
 • 4 gram L-Citrulline malaat / L-AAKG
 • 750 mg. Phenylethylamine
 • 500 mg. Rhodiola Rosea extract

*Kigelia Africana is onze sterkste energie booster maar heeft een dosering nodig van 100-150 mg.

 

 

5 thoughts on “Zelf een pre workout maken

  • sportadmin says:

   Beste Harry,

   We hebben inderdaad een aantal links die niet meer werken sinds we begonnen zijn met het maken van de Engelstalige versie van de site. We kunnen niet achterhalen waar de fout zit, dus helaas zijn deze links nu nog even niet toegankelijk.

 1. Harry says:

  “nu even niet toegankelijk”; ruim 2 maand verder en nog niks veranderd.
  Komt zeer onprofessioneel over, en stimuleert nou niet echt om iets te bestellen.
  Dit bedoelt als tip.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.